Skip to content

Az elmúlt években a diszkrimináció lehetőségét kiküszöbölendő az álláshirdetések beállítási lehetőségei sokat változtak a Facebookon. De ma is beállíthatod, hogy kiknek mutassa a Facebook a hirdetéseidet, érdeklődési terület, lakhely és nyelv alapján. Egy komolyabb inbound recruitment stratégiával pedig a lehetőségeid szinte korlátlanok lesznek.

LinkedIn profil létrehozása – Útmutató és hasznos tippek

Az önéletrajz mellé általában egy motivációs levelet is küldesz, amelyben
kifejted, hogy miért érdeklődsz a pozíció iránt, és miért gondolod, hogy
alkalmas vagy rá. A motivációs levél segít megmagyarázni a munkáltatónak, hogy
miért jelentkezel éppen náluk, és miért szeretnél a cégnél dolgozni, tehát
miért win-win, ha téged alkalmaznak. Ugyanakkor ügyelj arra, hogy az önéletrajzodból ne hagyj ki fontos
információkat, mint például a munkahelyek pontos neve vagy a végzettségeid,
elérhetőségeid. Ellenőrizd az önéletrajzodat, hogy biztos legyél a helyesírásban
és a számszerű adatokban. Az önéletrajz az egyik legfontosabb dokumentum, amelyet egy álláskereső elküld
egy reménybeli állásinterjú érdekében.

hogyan készítsünk tökéletes profilt az álláskereséshez

Amikor az emberek szavaznak egy szavazáson, akkor a szavazás lezárulta után kapnak egy értesítést az eredményekről, ezzel ismét felhívva a figyelmüket a cégedre. Mivel a weboldalak linkjei gyakran változnak, így ugyanilyen gyakran kellene ellenőrizned, hogy a Linkedin profildnál megadott linkek helyesek-e. Ehhez a névjegyednél a Contact Infóra kell kattintani, ahol legördülnek a lehetőségek, többek között a linkek szerkesztése. Ha az Other opciót választod, akkor meghatározhatod, hogy mi legyen a linked horgonyszövege.

Digitális platformok használata

A LinkedIn ugyanis nem csak egy álláshirdetési portál, hanem szakmai adatbázis is. A videó elején mutatunk pár nyomós érvet, amiért érdemes profilt készíteni, ha még esetleg nem rendelkeznénk vele. Ehhez például az egyik alapvető elem az, hogy megnyerő önéletrajzot készítünk, amihez még egy megfelelő kísérőlevél sem árt.

hogyan készítsünk tökéletes profilt az álláskereséshez

Csak abban az esetben ne mellékeljen kísérőlevelet önéltrajza mellé, ha az álláshirdetésben kifejezetten ezt kérik. Ha ez a kérés nem szerepel, mindenképpen kezdjen el azon gondolkodni, hogyan írhat hatásos kísérőlevelet. Tudja mennyi bizonytalan jelentkezést nyújtanak be az egyes pozíciókra, ahol a ahol álláshirdetést adhat fel jelölteknek szinte semmi reménye sincs az állás megszerzésére? Amint az oldal eléri az 5 értékelést, egy összesített értékelési pontszám is megjelenik majd legfelül. Az álláshirdetésed további terjesztése is megoldható, ez azonban már nem ingyenes, de Te döntheted el, hogy mennyit szánsz rá naponta.

Gyakori hibák, amelyeket a magyarok elkövetnek az önéletrajzukban

Azt mondja, hogy ez nem változtat azon, hogyan kezeli az illető jelentkezését. „Látom, ha egy képet mesterséges intelligenciával készítettek, és ez nem befolyásolja a döntésemet — számomra a képzettség a lényeg”. Nem lehetnek hiányzó időszakok az önéletrajzbanBárkivel előfordulhat, hogy egy ideig nem volt munkája, és mondjuk másfél éves szünet tátong az önéletrajzában. Ezt a hiányt nem kell írásban megmagyarázni, arra ott az állásinterjú, ahol felvilágosíthatjuk a HR-est, ha egyáltalán kíváncsi rá.

hogyan készítsünk tökéletes profilt az álláskereséshez

Minél több, és többféle embert ismerünk szerte az országban, annál nagyobb asz esélye, hogy egy esetleges állásvesztés esetén, valamelyik éppen tud egy szabad posztot valahol számunkra. Természetesen ezeket a kapcsolatokat több szociális tényező is befolyásolja. Például a társadalmi réteg, ahova születtünk, de ez nem egy Szociológia elméletek előadás. Vegyük fel a kapcsolatot régi ismerősökkel osztálytársakkal, hiszen segíthet, és még nekünk is jót tesz egy nagy beszélgetés, két álláskeresés között. Ezeken a felületeken is találunk régiókra leszűkített állásajánlatokat.

Több mint 112 872 felhasználó készítette már el önéletrajzát

Azzal azt mutatod meg, hogy hajlandó vagy befektetni a karrieredbe. Adsz a saját megjelenésedre, ezáltal a jövőbeli cégedet is minőségi módon tudod majd képviselni. Szimpatikus leszel a toborzó munkatársnak, ezért előre fog kerülni a CV-d a sorban.

Munkatapasztalat

Sok kiegészítő kellékkel, kanapékkal, különleges székekkel, szélgéppel, posztamensekkel állunk a megrendelő részére. A modell portfóliót ajándéknak vagy üzleti célú portfóliónak ajánljuk, illetve társkeresési profil célra is kitűnő. A 10 választott képet retusáljuk, digitális hordozón adjuk át néhány napos átfutási idővel. Azt, hogy mihez értesz, miben van tapasztalatod, és milyen típusú állást keresel.

Ők a jövő! Munkába áll a Z-generáció

Ha nem Te teszed meg, akkor a Linkedin fogja megtenni helyetted, és így furcsa arányokat vagy vágást kaphatsz eredményül. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem a teljes méret használható ki. Kisebb a foglalkoztatás feltételei kijelzőkön ennek jelentős része levágásra kerül, vagyis, ha valaki mobil-weboldalon vagy a Linkedin applikáción keresztül néz meg a profilod, akkor nem sokat fog látni a háttérképedből.